Protectia datelor și confidentialitate

Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal

Stimate client,

Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L este o companie dinamica, care se afla intr-un continuu proces de modernizare a serviciilor si produselor pe care le ofera clienților sai, dedicata in a-ti oferi siguranta la cele mai inalte standarde. Dorim sa te tinem la curent cu schimbarile tehnice pe care le intreprindem pentru a ne conforma cerintelor legislative cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Compania se conformeaza cerintelor GDPR prin pastrarea datelor actualizate, prin modalitatea securizata de stocare si distrugere a datelor, prin colectarea minimului de date cu caracter personal necesare scopurilor prelucrarilor si prin protectia datelor impotriva pierderii, utilizarii inadecvate, dezvaluirii sau accesului neautorizat. Compania implementeaza masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal.

Compania isi revizuieste si perfectioneaza in permanenta masurile tehnico-organizatorice pentru a asigura cel mai inalt standard in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

Aceasta Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter personal descrie categoriile datelor dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram, modalitatile si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam date cu character personal, precum si drepturile si optiunile de care dispuneti in acest sens. In acelasi timp, aceasta Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter personal detaliaza modul in care prelucra, datele cu character personal in gestionarea relatiei cu clientii, cel mai adesea pentru a va tine la curent cu cele mai recente evolutii sau evenimente din domeniul dumneavoastra de interes.

IN CE SCOPURI VĂ PRELUCRĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L. (“Medihelp”) este inregistrat la ANSPDCP ca operator de date cu caracter personal nr. 18944si prelucreaza datele cu caracter personal furnizate in conformitate cu prevederile Regulamentul UE 679/2016 in urmatoarele scopuri („Scopuri Permise”):

  • In scopul prestarii serviciilor de intermediere in asigurare (ofertare, administrare contract de asigurare, a procesarii daunelor si a asistentei generale pe termen lung acordate clientului precum si in alte scopuri in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale) precum si in vederea indeplinirii unor obligatii legale si cerinte ASF sau ale altor autoritati.
  • Gestionarea securității și accesului în sediile noastre, gestionarea utilizării sistemelor IT utilizate de Medihelp (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicații utilizate), inclusiv prevenirea și detectarea amenințărilor de securitate, a fraudelor sau a altor activități neautorizate sau malițioase;
  • In scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor și intereselor noastre;
  • Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dumneavoastră, inclusive (întrucât avem un interes legitim să ne îmbunătățim în mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje în rândul clienților cu privire la nivelul de satisfacție al clienților cu privire serviciile Medihelp și
  • In orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile.

De asemenea, pe baza consimtamantului dumneavoastra, va putem transmite diverse comunicari prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent cu privire la ultimele evolutii in domeniul nostru de activitate, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile, produsele, evenimentele si proiectele Medihelp sau alte evenimente promotionale. Va rugam sa consultati informatiile disponibile la adresa www.medihelp.ro privind Cookies unde este detaliat modul in care utilizam cookie-urile si alte tehnologii similar prin intermediul paginii noastre de internet. 

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATEUrmatoarele informatii sunt incluse in categoria datelor cu character personal pe care le prelucram:

  1. Date de contact: nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa postala, adresa de corespondenta, profesia/functia, adresa Profesionala, numere de telefon (mobil si fix), adresa de email;
  2. Instructiuni emise, plati efectuate, informatii privind orice chestiune medicala
  3. Informatii privind sanatatea fizica si mentala
  4. Detalii privind modul dvs de interactionare cu Medihelp
  5. Informatii privind vizitele dvs in birourile/sediile noastre

Odata ce ati inregistrat si/sau transmis date cu character personal, ati fost de asemenea de acord cu folosirea acestor date in conformitate cu aceasta Informare privind Prelucrarea datelor cu caracter personal.

Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal se face in baza:

  1. contractului de mandat incheiat cu Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L.
  2. contractului de asigurare
  3. in baza acordului dumneavoastra expres, pentru actiuni de marketing și publicitate.
  4. in baza cerintelor legale

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate catre: societati de asigurare si reasigurare, autoritati de stat (inclusiv instante, autoritati fiscale), furnizori de servicii (furnizori de servicii de calculatie a primelor, unitati reparatoare, clinici, consultanti, experti, dezvoltatori de servicii IT, societati de arhivare) consultant sau experti implicate in cazuele pe care le adminsitram si serviciile pe care le acordam, autoritati publice, instante judecatoresti si/sau arbitrale, entitati indicate de dvs sau alte entitati in contextual furnizarii serviciile Medihelp (cum ar fi furnizori de servicii cloud, telefonie, e-mail, etc) si alti destinatari imputerniciti expres de catre Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L., in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal si cu scopurile prelucrarii.

CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS CU CARACTER PERSONAL

Datele dumneavoastra cu caracter personal colectate pentru ofertare, incheierea contractului de asigurare, pentru executarea acestuia, inclusiv pentru acordarea de despagubiri, vor fi retinute in baza de date Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L., pentru faza de ofertare, pe o perioada de maxim 30 de zile de la data semnarii ofertei de asigurare, respectiv de la data emiterii ofertei si, dupa incheierea contractului, pe perioada in care dumneavoastra sunteti, Client, beneficiar al despagubirii (inclusiv tert de contract, in conditiile in care efectele contractului se produc fata de dumneavoastra), la care se va adauga perioada de timp in care datele sunt necesare pentru exercitarea de catre Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L. a drepturilor rezultand din contractul/contractele de asigurare si pentru indeplinirea obligatiilor rezultand din reglementarile legale privitoare la stocare.

SECURITATEA SI INTEGRITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Medihelp a implementat politici şi proceduri de securitate rezonabile pentru a proteja informaţiile cu caracter personal împotriva pierderii, utilizării necorespunzătoare, modificării sau distrugerii neautorizate a acestora. Însă, cu toate eforturile depuse de Medihelp, nu se poate garanta o securitate absolută împotriva tuturor riscurilor. În cea mai mare măsură posibil, accesul la datele dvs. cu caracter personal este strict limitat la acele persoane care au nevoie să le cunoască. Persoanele care au acces la aceste date trebuie să menţină confidenţialitatea acestora. De asemenea, facem eforturi rezonabile pentru a păstra informaţiile cu caracter personal doar atâta timp cât este necesar pentru a ne conforma cererii din partea unei persoane sau până când persoana respectivă solicită eliminarea lor.

Va rugam ca, in cazul in care, in vederea incheierii sau executarii unui contract de asigurare, ne transmiteti (si) datele cu caracter personal ale altei persoane, sa comunicati prezenta Informare persoanei respective si sa luati Acordul acesteia, in cazurile aplicabile. In cazul in care datele cu caracter personal comunicate sunt ale unui minor, parintele sau tutorele va fi cel informat pentru copilul minor.

TRANSFERUL DATELOR DVS CU CARACTER PERSONAL IN STRAINATATE

Putem transfera datele dvs cu character personal in state ce fac parte din Spatiul Economic European precum si in state care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca fiind in stare sa asigure un nivel corespunzator de protectie a datelor cu caracter personal, daca acest transfer este necesar pentru prelucrarea conform Scopurilor Permise descrise mai sus. In orice caz, vom depune toate eforturile pentru a ne asigura ca astfel de transferuri de date cu character personal sunt efectuate in baza unor masuri de protective adecvate conform Regulamentului General privind Protectia Datelor 2016/679

DREPTURI AFERENTE PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu prevederile Regulamentul UE 679/2016, sub rezerva anumitor conditii legale, mentionam ca puteti beneficia de urmatoarele drepturi aferente prelucrarii datelor cu caracter personal: (i) dreptul la informare, (ii) dreptul de acces la date, (iii) dreptul de intervenție asupra datelor (rectificare, stergere), (iv) dreptul de restrictionare a prelucrariii, (v) dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și (vi) dreptul la portabilitate, (vii) dreptul de a fi notificat in caz de incalcare a securitatii datelor, (vii)dreptul sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va informam ca retragerea consimtamantului dvs nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor pe baza consimtamantului exprimat inainte de retragerea acestuia.

Cu privire la dreptul de opozitie menționam ca acesta poate fi exercitat in orice moment, in cazul unor motive intemeiate si legitime legate de situatia ta particulara, exceptand cazul in care exista dispozitii legale care prevad contrariul.

In cazul In care doriti sa va exercitati aceste drepturi, puteti inainta o cerere scrisa catre următoarea adresă de corespondență: dpo@medihelp.ro

In ceea ce priveste comunicarile de marketing primite de la noi puteti de asemenea sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin accesarea link-ului de “dezabonare”.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru privind orice sesizare a dvs, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in Bd,. Gheorghe Magheru 28-3o, Bucuresti, Romania.

LINK-URI CATRE ALTE WEBSITE-URI

Dorim să vă informăm că website-ul Medihelp ar putea conţine link-uri către alte website-uri, care nu sunt guvernate de această Informare privind prelucraea datelor cu Caracter Personal, ci de alte declaraţii de confidenţialitate care ar putea fi diferite. Recomandăm utilizatorilor să analizeze politica de păstrare a confidenţialităţii de pe fiecare site web vizitat înainte de a divulga informaţii cu caracter personal.

Oriunde apar pe site web termeni precum, “Medihelp” “noi,” “noastre,” şi “pe noi/nouă”, aceştia se referă la Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L. (“Medihelp”), o persoană juridică de drept roman şi/sau la oricare alte firme membre afiliate la reţeaua Medihelp.

Va mulțumim pentru increderea pe care ne-ti acordat-o și va asiguram ca va vom oferi in continuare servicii la standardele pe care vi le doriti,

Echipa Medihelp International Broker de Asigurare S.R.L.

Detalii in curand