"Microbul" vieții sănătoase contaminează tot mai multe persoane. Conform Innova Market Insights, jumătate dintre americani au declarat că sunt hotărâți să consume anul acesta mai multe legume și fructe. Iar variantele “exotice” îi cuceresc tot mai mult, datorită gustului și beneficiilor pentru sănătate ale diverselor plante cu forme și arome dintre cele mai ciudate. Și românii aleg deseori să consume fructe și legume de peste mări și țări pentru gust, dar și pentru numeroasele calități nutritive.
Astfel, pe mesele pasionaților de viață sănătoasă își tot face loc cartoful dulce, care aduce mai degrabă cu dovleacul decât cu clasicii cartofi. Conține vitamina A într-o proporție atât de mare încât ar putea acoperi 90 la sută din necesarul zilnic.
Un alt produs exotic disponibil în magazine este apa de cocos, cu un conținut optim de potasiu și cu proprietăți optime de hidratare. Însă sfatul specialiștilor este să nu abuzați de aceste două plante, pentru că vin la pachet cu un număr de calorii deloc de neglijat: cartofii dulci au 60 de calorii la suta de grame, iar apa de cocos 60 de calorii la 300 de ml.
Și supele asiatice sunt la mare căutare datorită gustului, dar și faptului că sunt astăzi în oferta multor firme care livrează mâncare la birouri. Condimentele sunt cheia sucecsului acestor supe (chilli, coriandru, lemngrass), însă trebuie ocolite cele care au conservanți sau glutamat de sodiu.
Sursa foto (Shutterstock)